H ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟΑ ΜΕΓΑ ΛΙΒΑΔΙ – ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

Ακολουθούμε την παλιά μεταλλευτική στοά μήκους 1 χιλιομέτρου περίπου η οποία χρησιμοποείτο στο παρελθόν για την μεταφορά μεταλλεύματος από τις εξορύξεις του όρμου του Καλόγηρου (αλλά και διάφορες άλλες υπόγειες ενδιάμεσες θέσεις) προς το Μέγα Λιβάδι και την εκεί Σκάλα φόρτωσης. 

Για πρώτη φορά στα χρονικά καταγράψαμε την καλοσχεδιασμένη μικρών διαστάσεων στοά (3x2m) με κάμερες 360 μοιρών, αποτυπώνοντας συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής και δημιουργώντας μια μοναδική εικονική περιήγηση που σε μεταφέρει στον μαγικό κόσμο μιας άλλης εποχής.

Την εικονική περιήγηση μπορείτε να την δείτε/ ακολουθήσετε  από ΕΔΩ:

Επιπρόσθετα δημιουργήσαμε και video αποτύπωσης μέρους της στοάς η οποία είχε πολύ καλό φυσικό αερισμό, ακόμα και στις υπάρχουσες μικρές διακλαδώσεις (στη γλώσσα των μεταλλωρύχων ονομάζονται “Ξετρυπήματα”). Σήμα κατατεθέν βέβαια της στοάς αυτής είναι οι άρτιες στο μεγαλύτερο μήκος της σιδηροτροχιές για τα βαγονέτα μεταφοράς του μεταλλεύματος. Η κλίση των γραμμών είναι ελάχιστη έως μηδενική, διότι εκείνη την εποχή η μεταφορά των φορτωμένων με μετάλλευμα μικρών βαγονιών γίνονταν με τα χέρια!

Το video μπορείτε να το δείτε πατώντας ΕΔΩ :

H λήψη και επεξεργασία τoυ υλικού 360 μοιρών έγινε από την εταιρεία VR360.gr και ενημερωτικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η νέα διεθνής  τάση για δημιουργία περιεχομένου 360 μοιρών  έρχεται  να εξυπηρετήσει την ανάγκη των ανθρώπων όχι για να δουν απλά ένα πανοραμικό βίντεο ή φωτογραφία, αλλά για να συμμετέχουν – έστω και σε δεύτερο επίπεδο- στην εμπειρία που μεταφέρει. Η σφαιρική καταγραφή και στη συνέχεια η φαινομενικά τρισδιάστατη αναπαραγωγή του οπτικού υλικού, δίνει την αίσθηση της συμμετοχής στα δρώμενα και σε κάνει άμεσα κοινωνό της εμπειρίας, αφού δεν αφήνει τίποτε στον χώρο που να μην μπορείς να δεις.

Το ίδιο αυτό υλικό μπορείτε να το δείτε και με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, όπου η “τηλεμεταφορά “ σας στη μεταλλευτική  στοά Μέγα Λιβάδι – Καλόγηρος θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *