ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΤΟΑ Μ. ΛΙΒΑΔΙ – ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 3D SCAN

Στον συνεχώς εξελισσόμενο χώρο της ψηφιακής καινοτομίας, η τεχνολογία τρισδιάστατης σάρωσης (3D scanning)  ξεχωρίζει ως ένα φωτεινό παράδειγμα δυναμικού μετασχηματισμού , που μας οδηγεί σε έναν κόσμο όπου τα σύνορα μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου θολώνουν και εν τέλει συγκλίνουν αλληλοεξυπηρετώντας το ένα το άλλο.

Στην ουσία της, η τεχνολογία σάρωσης 3D λειτουργεί σαν γέφυρα μεταξύ του υλικού και του εικονικού, αιχμαλωτίζοντας τις λεπτομέρειες των αντικειμένων, του περιβάλλοντος και ακόμη και των ζωντανών οργανισμών με ασυναγώνιστη ακρίβεια και πιστότητα. Μέσα από τη μεθοδική διαδικασία της ψηφιοποίησης, τα φυσικά αντικείμενα μεταφράζονται σε ψηφιακές αναπαραστάσεις, ανοίγοντας έναν κόσμο απεριόριστων δυνατοτήτων σε διάφορους τομείς.

Εξελίσσοντας την κλασική καταγραφή μιας στοάς των Μεταλλείων Σερίφου με video υψηλής ευκρίνειας, ή ακόμα και video 360 μοιρών, δοκιμάσαμε επιπρόσθετα την τρισδιάστατη αποτύπωση με ακρίβεια εκατοστών ή χιλιοστών του μέτρου των δομικών στοιχείων της. 

Παρακολουθώντας το video που σας παρουσιάζουμε θα γίνετε κι εσείς κοινωνοί αυτής της μοναδικής προσπάθειας που σαν στόχο έχει, πέρα από την καταγραφή, την διατήρηση στο ακέραιο της μεταλλευτικής κληρονομιάς της Σερίφου σε όλα τα επίπεδα, ιστορικό, πολιτιστικό, αισθητικό, ακόμα και λειτουργικό .

Αυτό που θα δείτε πάντως είναι μόνο μια μικρή γεύση από ότι πρόκειται να ακολουθήσει.

Μείνετε συντονισμένοι και απολαύστε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *